Internet Marketing i Google AdWords Reklama

Izgradnja kompletne internet marketing strategije za klijenta, prilagodjene njegovim potrebama i optimizovane u takvoj meri da daje savršen odnos cena-kvalitet je samo jedna od lepeze ponuda internet usluga koje nudimo. Internet marketing predstavlja jednu relativnu alternativu SEO optimizaciji, pogodan je za one koji imaju malo dublji džep i žele da odmah osete rezultate koje će im internet marketing kampanja doneti. Kako facebook i google zauzimaju 80% svetskog tržišta kao dva „sajta“ na kojem 80% svih ljudi koji koriste internet provodi većinu svog vremena, internet kampanje koje se usmeravaju na ova dva medija daju najbolje rezultate. Ističemo dve karakteristične vrste internet marketing kampanje koje se mogu sprovoditi posebno ili zajedno, u zavisnosti od željenih rezultata i budžeta.

GOOGLE ADWORDS REKLAMA:

(Google Adwords), predstavlja oblik plaćene oglasne kampanje koju je Google omogućio svojim korisnicima.

Google Oglasi

Google Adwords Reklama

Deli se na dve osnovne pod grupe koje su podjednako zastupljene u sistemu oglasavanja a prioritet korišćenja zavisi opet od željenih rezultata internet marketing kampanje.

1. GOOGLE ADWORDS REKLAMA NA BAZI PRETRAGE

Google reklame na bazi pretrage pojavljuju na www.google.com ili www.google.rs u rezultatima pretrage kada se pretražuju određeni pojmovi preko web pretraživača (chrome, firefox, i-explorer itd.). Dakle kada neko ukuca npr. „transport robe“ vaš oglas se može pojaviti kao na slici ispod.

Primer Google Reklame

Primer Google Reklame

Pozicija samog oglasa u sekcijama van organskih rezultata pretrage takodje će zavisiti od visine cene koju ste spremni da platite google-u po kliku, prva pozicija je, uslovno rečeno, predvidjena za onog ko je spreman najviše da plati.

2. GOOGLE ADWORDS REKLAMA NA BAZI PRIKAZA

Google reklame na bazi prikaza pojavljuju se na drugim web sajtovima koji su prostor za reklamiranje ustupili firmi Google (Adsense Program). To mogu biti specijalizovni sajtovi za određene niše te lako na ovaj način možete doći do svojih potencijlnih potrošača, amogu biti i razni internet portali, online izdanja novina (koji nama u ovom momentu nisu zanimljivi). U ovom prvom slucaju Vaš oglas može se naći na sajtu specijalizovanim za transport robe i ukoliko vi pružate usluge transporta posetioci tog sajta su Vaša ciljna grupa. Primer takvih oglasa možete videti na slici ispod.

GOOGLE REKLAMA NA BAZI PRIKAZA

GOOGLE REKLAMA NA BAZI PRIKAZA

Google AdWords reklame su jako popularne i tražene u svetu, a i u Srbiji postaju sve popularnije i traženije. Trenutno se u Srbiji oko 7% oglašivača reklamira na internetu ali taj trend je u neverovatnom porastu. U svim zemljama u okruženju udeo internet oglašavanja od celokupnog tržišta marketinga (TV, radio, print itd.) je od 15% do 30%. Srbija je druga zemlja u Evropi koja ima najveći trend rasta on-line oglašavanja. Priključite se i Vi i osvojite internet tržište na vreme! Cenovnik Google Reklame:

Vodjenje kampanje fiksno 100€ + dole navedene provizije:
Kampanja sa budžetom do 300€ Kampanja sa budžetom 300€ – 1000€ Kampanja sa budžetom 1000€ – 5000€ Kampanja sa budžetom preko 5000€
Provizija: 40% Provizija: 35% Provizija: 30% Provizija: 25%
Kontaktirajte nas Kontaktirajte nas Kontaktirajte nas Kontaktirajte nas

Google reklame mogu potencijalne klijente da dovedu do Vas i Vaših proizvoda i usluga i tako povećete Vaš profit. Preko google reklama možete oglašavati delatnost bilo koje vrste.

Please wait...
Podeli: