Hoce li povratni linkovi izgubiti na značaju - Geos Media

Hoce li povratni linkovi izgubiti na značaju

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Nekada je google odredjivao kvalitet sajta prema broju linkova koji vode ka tom sajtu. Poslednje promene algoritma pretrage dale su znacajnu tezinu na kvalitetu sadrzaja a smanjile uticaj povratnih tj. backlinkova. Oni koji se bave seo optimizacijom sa razlogom brinu sta ce se desiti sa povratnim linkovima u buducnosti.
Matt Cuts, vodja google-ovog antispam tima, zaduzen za azuriranje algoritma pretrage, u svom video obracanju na svom youtube kanalu, kojeg mozete videti ovde:

On kaze da iako google jeste smanjio značaj povratnim linkovima, posao pretrazivaca i dalje ostaje da ustanovi koji rezultat je najkvalitetniji za prikaz u zeljenoj pretrazi.
povratni linkoviU tom slucaju povratni linkovi su bitni za odredjivanje autoriteta i kvaliteta prikazane strane. Tendencija je da povratni linkovi vremenom postaju sve manje i manje vazni, ali nikako nece biti u potpunosti izuzeti iz procene i uvek ce se tretirati kao faktor.
Ono sto Matt Cuts istice je da ce vremenom drustvene mreze postati najbitniji faktor odredjivanja autoriteta neke stranice, odnosno sajta.
U ostalom, pogledajte video i uverite se sami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Hoce li povratni linkovi izgubiti na značaju, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Share Button

Tags:

Još uvek bez komentara.

Ostavite odgovor

sixteen − 2 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.