Boška Buhe 36
Stara Pazova 22300
381.64.4111880
381.64.4111880
office@geos-media.com
office@geos-media.com

Hoce li povratni linkovi izgubiti na značaju

Hoce li povratni linkovi izgubiti na značaju

Nekada je google odredjivao kvalitet sajta prema broju linkova koji vode ka tom sajtu. Poslednje promene algoritma pretrage dale su znacajnu tezinu na kvalitetu sadrzaja a smanjile uticaj povratnih tj. backlinkova. Oni koji se bave seo optimizacijom sa razlogom brinu sta ce se desiti sa povratnim linkovima u buducnosti.
Matt Cuts, vodja google-ovog antispam tima, zaduzen za azuriranje algoritma pretrage, u svom video obracanju na svom youtube kanalu, kojeg mozete videti ovde:

On kaze da iako google jeste smanjio značaj povratnim linkovima, posao pretrazivaca i dalje ostaje da ustanovi koji rezultat je najkvalitetniji za prikaz u zeljenoj pretrazi.
povratni linkoviU tom slucaju povratni linkovi su bitni za odredjivanje autoriteta i kvaliteta prikazane strane. Tendencija je da povratni linkovi vremenom postaju sve manje i manje vazni, ali nikako nece biti u potpunosti izuzeti iz procene i uvek ce se tretirati kao faktor.
Ono sto Matt Cuts istice je da ce vremenom drustvene mreze postati najbitniji faktor odredjivanja autoriteta neke stranice, odnosno sajta.
U ostalom, pogledajte video i uverite se sami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Hoce li povratni linkovi izgubiti na značaju, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Share Button
Share

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 + 12 =