Faktori koji utiču na SEO rangiranje - Rang korelacija za google u SAD za 2013 godinu - Geos Media

Faktori koji utiču na SEO rangiranje – Rang korelacija za google u SAD za 2013 godinu

faktori-seo-rangiranja-2013Studija korelacije ranga, koja se svake godine izvodi, bavi se definisanjem i evaluacijom faktora koji diferenciraju bolje pozicionirane sajtove od onih koji se nalaze niže u rezultatima organske pretrage.
Ovim člankom ću pokušati da odgovorim šta je to što bolje rangirane stranice u google pretrazi imaju a one lošije rangirane nemaju ili im fali.
Na slici možete videti najvažnije faktore u našem pregledu svih koeficijenata relacije ranga pretrage. To su sve faktori koje smatramo da su relevantni
Na slici je predstavljen odnos izmedju rezultata Google pretrage i raznih faktoru koji utiču na njen rezultat, koristeći Spermanovu definiciju pozitivne korelacije.
Videćete da se na vrhu tabele, sa najvećim faktorom pozitivne korelacije nalazi upravo google-ov produkt, Google plus. Sasvim je logično da dominatni pretraživač kao google u želji da zaštiti svoj virtuelni prostor i spreči odlivanje korisničke baze koji su mu doneli facebook i twitter, napravi sopstvenu društvenu mrežu u želji da pruži približno sličan doživljaj toj ciljnoj grupi. Googleova društvena mreža je i nastala posle neuspelog pokušaja kupovine facebook-a.
Istu stvar facebook radi samo obrnutim redosledom, on je pre 3 godine kupio Bing pretrazivač koji je integrisao u svoj sistem pretrage. Posto smo se mi ovde bavili google-om njegova Plus mreža se nalazi na prvom mestu pozitivnih faktora, pretpostavlja se da je za Bing pretraživač situacija slična, samo se na prvom mestu sa najvećim indeksom pozitivne korelacije nalazi facebook.
Što bi nas narod rekao: “Svaki ciga svoga konja hvali”.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Faktori koji utiču na SEO rangiranje - Rang korelacija za google u SAD za 2013 godinu, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Share Button

Tags: , ,

Još uvek bez komentara.

Ostavite odgovor

thirteen + seven =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.