Tražite kompletnu SEO kontrolnu listu za postove na blogu koja će vam pomoći da poboljšate svoje rangiranje i privučete više saobraćaja na svoj blog?

Kreiranje posta na blogu zahteva mnogo vremena i truda. To takođe košta mnogo u smislu resursa, bilo da ih kreirate sami ili imate spoljne saradnike.

Na primer, Google prima 3,5 milijardi pretraga svakog dana, a prvih 5 rezultata za datu pretragu čini 67% svih klikova. Ovo pokazuje koliko je važno da optimizujete svoje blog postove da biste povećali rangiranje i maksimizirali saobraćaj.

U ovom postu ćemo podeliti našu kontrolnu listu za SEO postove kako bismo vam pomogli da optimizujete svoje postove na blogu za SEO kao profesionalac. To će vam pomoći da stalno dobijate više saobraćaja ka svom sajtu.

Spremni ste da počnete sa SEO kontrolnom listom za blog postova koja će vam pomoći da dobijete rezultate od marketinga sadržaja? Onda počnimo.

1. Planirajte svoj sadržaj pomoću istraživanja ključnih reči

Pre nego što počnete da pišete svoj blog post, morate da istražite ključne reči. Ako želite da dominirate rezultatima pretrage, moraćete da pišete o temama koje ljudi traže. Ovo je takođe odličan način da pronađete nove ideje za blog postove.

Mnogi blogeri samo koriste svoja najbolja nagađanja da pišu o temama za koje smatraju da bi njihove korisnike zanimalo. Ali ne morate da se oslanjate na slepa nagađanja, posebno kada možete da uradite istraživanje ključnih reči da biste saznali tačno šta vaši korisnici traže.

Istraživanje ključnih reči pomaže vam da otkrijete teme zasnovane na podacima

Istraživanje ključnih reči je tehnika koju koriste kreatori sadržaja i SEO stručnjaci. Pomaže vam da otkrijete teme za koje su vaši korisnici zainteresovani na osnovu podataka iz pretraživača. Zatim možete koristiti ove ključne reči da planirate svoju strategiju sadržaja.

Preporučujemo da koristite alate za istraživanje ključnih reči kao što su Google Planer ključnih reči, SEMRush ili Ahrefs da biste proverili obim pretrage i dobili primere srodnih ključnih reči.

Sada kada znate kako da pronađete ključne reči za planiranje strategije sadržaja, pređimo na odlučivanje o ključnoj frazi za fokus.

Odlučite svoju ključnu frazu za fokus

Nakon što ste obavili istraživanje ključnih reči i otkrili ideje za ključne reči, vreme je da izaberete frazu koja ima najveći obim pretrage, kao i nisku konkurenciju.

Ovo će biti vaša ključna fraza za fokus. To je fraza za pretragu koju će vaši korisnici najverovatnije tražiti.

Hajde da vam pokažemo kako da dodate ključnu frazu fokusa koristeći najbolji VordPress SEO dodatak na tržištu, Sve u jednom SEO (AIOSEO). AIOSEO je jedan od najboljih VordPress SEO dodataka na tržištu. Preko 100 miliona preuzimanja je savršen dokaz za to. Zato vlasnici pametnih veb lokacija koriste dodatak da bi im pomogli da poboljšaju svoje rangiranje i usmere kvalifikovani saobraćaj na svoje veb lokacije.

Kada instalirate i aktivirate AIOSEO na svojoj veb lokaciji, imate pristup svim najboljim SEO alatima i funkcijama. Primeri uključuju Link Assistant za izgradnju strateških veza i IndekNov za trenutno indeksiranje vašeg novog i uređenog sadržaja. Ove i druge AIOSEO funkcije će učiniti vaš blog post SEO lakim i brzim procesom.

FII, AIOSEO ima besplatnu verziju, kao i Pro i Elite verzije sa naprednijim funkcijama.

Da biste započeli sa SEO objavom na svom blogu, možete podesiti ključnu frazu fokusa u SEO podešavanjima vašeg posta. Samo se pomerite nadole do AIOSEO podešavanja i kliknite na karticu Opšte.

Ovde možete napisati ključnu frazu fokusa, a zatim kliknite na dugme Dodaj ključnu frazu fokusa. Ovo vam omogućava da vidite koliko ste efikasno koristili ključnu reč u svom postu na blogu.

Ono što je sjajno je to što će vam AIOSEO dati ocenu koliko ste dobro optimizovali za ključnu frazu fokusa. Pored toga, takođe će vam dati predloge kako da poboljšate.

Kao što vidite, potrebno je napraviti nekoliko poboljšanja, a ako ih pratite, jednostavno ne možete propasti.

Sve u svemu, trebalo bi da budete sigurni da koristite svoju ciljnu ključnu frazu bar jednom u naslovu, meta opisu i URL adresi. Takođe bi trebalo da ga koristite prilično rano u sadržaju svog bloga, po mogućnosti u prvom pasusu.

Ali ako zvuči neprirodno, nemojte ga forsirati. Prvo bi trebalo da pišete za svoje čitaoce, a zatim Google. Reći ćemo vam više o ovome malo dalje.

Pronađite srodne ključne reči

Sledeća stvar koju treba da uradite je da pronađete srodne ključne reči. Nepotrebno je spominjati da su ovo pretrage povezane sa vašom ključnom frazom fokusa.

Najlakši način da ih pronađete je da jednostavno unesete ključnu frazu fokusa u Google pretragu i pomerite se do dna rezultata. Tamo ćete ih naći navedene kao „srodne pretrage“.

Ovo su srodne ključne reči za SEO kontrolnu listu na blogu sa ključnim frazama:

Morate da uključite što više ovih ključnih reči u svoj sadržaj, tako da možete kreirati najkompletniji sadržaj za korisnike. Takođe možete razmisliti o korišćenju alata kao što su Clerascope i Semrush Vriting Assistant koji vam daju predloge za srodne reči koje možete da koristite u svom postu na blogu kako biste ga učinili sveobuhvatnijim i autoritativnijim.

Međutim, važno je da u svoj sadržaj ne stavljate ključne reči i njihove alternative. Ovo bi vašim čitaocima izgledalo čudno, a pretraživači su prilično dobri u otkrivanju punjenja ključnih reči.

Nakon toga, morate razmisliti o svrsi vašeg blog posta i na koja pitanja želite da odgovorite-

2. Razumeti nameru pretrage

Pre nego što počnete da pišete, dobro razmislite o poruci vašeg blog posta. Šta želite da poručite svojim čitaocima ili na koje centralno pitanje želite da odgovorite?

Takođe bi trebalo da razmislite o tome kakvu namenu pretraživanja može imati čitalac. Namera pretrage je u osnovi razlog zašto neko sprovodi određenu pretragu. Važno je uzeti u obzir ispunjavanje namjere pretraživanja korisnika jer će vam pomoći da navedete čitaoce da posjete vašu stranicu i ostanu na njoj.

Dobar način da shvatite namjeru pretrage je da pogledate rezultate pretrage za ključnu frazu sa kojom želite da se rangirate i vidite šta dolazi.

Kao što vidite, Google pokušava da zadovolji više namera za termin za pretragu: SEO. I vodič za početnike i definicija šta je SEO.

Iako se početni ili početni vodič pojavljuje 2 puta, što nam govori da većina korisnika verovatno traži vodič za SEO.

Osim Google-a, možete koristiti i Semrush da vam pomogne da odredite namjeru pretraživanja vaše ključne riječi.

Sada, pređimo na ono na šta treba da se fokusirate kada kreirate sadržaj za svoj blog post.

3. Optimizujte dužinu svog blog posta

Kada optimizujete dužinu svog blog posta, morate da se uverite da ima najmanje 300 reči. Međutim, održavajte dužinu svog posta uravnoteženom. Ne želite predugo i ne želite prekratko.

Google voli dugačke postove na blogu, ali ako su predugački, to može da uplaši korisnike i lako izgube interesovanje.

Za potrebe optimizacije blogova, idealna dužina je 2.100-2.400 reči, prema HubSpot podacima.

Međutim, preporučujemo vam da pišete dugačke postove na blogu samo kada znate da ste vešt pisac. Takođe, uverite se da svaka reč dodaje vrednost vašem postu, nemojte dodavati reči samo da biste povećali broj reči. Ako to uradite, vaša objava će biti manje angažovana i autoritativna, što će rezultirati većim stopama posete samo jedne stranice.

4. Fokusirajte se na čitljivost

Da li ste znali da korisnici troše manje od sekunde da odluče da li žele da ostanu na stranici ili ne?

Zbog toga vaš blog post mora da bude zanimljiv, zanimljiv i lak za čitanje, tako da čitaoci žele da ostanu na vašoj veb lokaciji.

Čitljivost je takođe važan faktor za pretraživače. Blog postovi koji se lakše čitaju često imaju viši rang od postova koje je teško čitati.

Iz tog razloga, vaši postovi na blogu moraju biti i SEO-prijateljski i čitljivi. Na primer, niko ne želi da čita veliki zid teksta. Zato uvek treba da razdvojite svoj sadržaj kraćim rečenicama, podnaslovima, slikama, citatima i listama za nabrajanje – bilo čime što će čitaoca držati prikovanim za vaš blog post.

Analyze Readability and Improve Your Writing

AIOSEO automatically analyzes Readability issues and makes suggestions on how you can improve your writing in the Page Analysis section.

Ovde možete videti da ovaj blog post ima 4 greške u čitljivosti koje je potrebno popraviti, a AIOSEO daje preporuke kako da ih poboljša.

Takođe možete da koristite alatke kao što je Grammarli, koji vam omogućava da proverite gramatiku, interpunkciju i pravopis u hodu.

Za više informacija o ovoj temi, pogledajte VPBeginner-ov post o tome kako da poboljšate ocenu čitljivosti vaših postova na blogu.

Sada, pređimo na SEO prakse na stranici i jedan od najvažnijih aspekata naše SEO kontrolne liste, naslov vašeg blog posta.

5. Write a Captivating Blog Post Title

When users find your content in search results or RSS feeds, the first thing they see is your blog post or page title. Not only is that the first thing they’ll see, but it’s also extremely important for search engine rankings.

A good blog post title makes your post more relevant to the search query (the keyword combination users enter in search engines to find things they’re interested in).

More importantly, crafted well, it motivates users to actually click on your blog post when they see it in search results.

Use Your Keyphrase in the Title

The best way to make your blog post title more SEO-friendly is by using your focus keyphrase in the title.

In AIOSEO General Settings, you can type it directly in the Post Title field:

AIOSEO će vam čak reći i broj znakova za vaš naslov. Kao što vidite, preporučuje se da koristite najviše 60 znakova za SEO svrhe.

Pored dodavanja ključne fraze za fokus, takođe preporučujemo da vaš naslov bude privlačan i dostojan klika. To je zato što stopa klikova (CTR) takođe igra važnu ulogu u SEO-u.

 

Use Power Words in Your Title

Postoji nekoliko formula za pisanje efektivnih naslova, a najbolja se zove EMV ili emocionalna marketinška vrednost. Ova formula preporučuje upotrebu moćnih reči koje izazivaju specifične emocionalne odgovore kod vaše publike.

Postoje alati koje možete da koristite koji će vam pomoći da napišete ubedljive naslove. Na primer, AIOSEO dolazi sa moćnim analizatorom naslova koji vam pomaže da kreirate optimizovane naslove.

Analizator naslova možete pronaći na svojoj AIOSEO kontrolnoj tabli tako što ćete otići na SEO analiza » Analizator naslova. Analizator naslova vam daje ocenu i predlaže kako da poboljšate svoj naslov. Drugi alati za analizu naslova koje možete razmotriti uključuju:

 • MonsterInsights (najbolji dodatak za Google analitiku) dolazi sa ugrađenim alatom za analizu naslova koji vam daje ocenu naslova. Takođe uključuje savete u realnom vremenu za poboljšanje naslova za veće stope učestalosti klikova.
 • IsItVP Headline Analizer, koji vam pomaže da izračunate EMV rezultat vašeg naslova.

Preporučujemo vam da zapišete nekoliko potencijalnih naslova, a zatim ih podelite sa svojim kolegama ili prijateljima da vidite kakve ćete reakcije dobiti.

Takođe je dobro A/B testirati različite tipove naslova jedni protiv drugih. Ovo će vam dati naslove potvrđene podacima za koje znate da se sviđaju vašoj publici.

Uz to, pređimo na dodavanje meta opisa vašem blog postu.

6. Dodajte meta opis u svoj blog post

Meta opis je HTML meta oznaka koju možete dodati bilo kojoj stranici. Njegova svrha je da pruži kratak opis vašeg blog posta za pretraživače i druge pretraživače. Takođe je dobro mesto da predstavite svoj članak ljudima dok se kreću kroz stranice rezultata pretrage (SERP).

Dobar meta opis može mnogo da objasni o postu na blogu. Da biste optimizovali svoju, uključite svoju ključnu reč i napravite opis na takav način da obećava da će ispuniti nameru pretrage.

Još jedan razlog da uložite vreme i trud u kreiranje meta opisa je taj što veb lokacije društvenih medija kao što su Tvitter, Facebook i LinkedIn takođe to pokazuju kada se vaš sadržaj deli na tim platformama. Ovo podstiče korisnike društvenih medija da posete vašu veb lokaciju. Na snimku ekrana ispod možete videti naslov i opis jedne od objava Smash Balloon-a kada se deli na Tviteru. Ovo je podešeno pomoću Tvitter kartice. Za više detalja, pogledajte kako da dodate Tvitter kartice u VordPress.

Uz AIOSEO, možete dodati svoj meta opis u svoj blog post za nekoliko sekundi.

Samo se pomerite nadole do polja Meta Description na ekranu za uređivanje posta i upišite ga direktno u polje ili koristite pametne oznake da biste dodali različite varijable. Na primer, ako kliknete na oznaku + Post Ekcerpt, AIOSEO će koristiti vaš izvod kao meta opis.

Želite da budete sigurni da ste barem jednom spomenuli ključnu frazu fokusa u meta opisu za potrebe pretrage. Takođe, koristite ključnu frazu fokusa ranije u meta opisu, a ne kasnije.

Pored toga, ograničenje broja znakova za meta opis je 160 znakova. Pokušajte da ostanete unutar tog ograničenja ili će vaš meta opis biti odsečen nakon 160 znakova.

Sada kada znate kako da optimizujete naslov i meta opis, hajde da pogledamo važnost unutrašnjeg i spoljašnjeg povezivanja.

7. Veza do relevantnih internih i eksternih resursa

Izvor slike: Think Little Big

Statistike su pokazale da veb stranice koje vode do resursa sa visokim DR (ocena domena) imaju veći rang od onih koje nemaju. Ocena domena meri snagu profila povratne veze na sajtu, što znači koliko stranica vodi do tog sajta.

Zato je dobro povezati se sa drugim sajtovima. Samo vodite računa da imate link do relevantnog, visokokvalitetnog sadržaja.

Međutim, povezivanje sa drugom veb lokacijom treba da bude pažljivo, jer će to dovesti do toga da pretraživači povežu vašu veb lokaciju sa onima na koje se povezujete. Zbog toga morate razumeti razliku između dofollov i nofollov veza i kada ih koristiti.

Neka interno povezivanje postane navika

Unutrašnje veze su takođe važne. Pomoću internog povezivanja možete poslati nove čitaoce da pregledaju vaše starije relevantne postove.

Štaviše, interno povezivanje je odličan način da razvijete odnos između vaših novih i starih postova. Takođe vam omogućava da prenesete relevantne veze (link ekuiti) na svoje starije članke.

Iz tog razloga, pretvaranje internog povezivanja u naviku će se pobrinuti da vaš SEO na stranici bude dobar i da vaši stariji članci i dalje dobijaju nove veze.

Funkcija analize stranice u AIOSEO-u će vas obavestiti ako ste zaboravili da dodate interne veze ili ako treba da ih dodate još da biste poboljšali svoj SEO.

Kao što vidite, ovaj post na blogu još uvek nije dodao nijednu internu vezu.

Pored toga, AIOSEO ima moćnu funkciju Link Assistant koja će vam pomoći da lako pronađete nove mogućnosti povezivanja.

Na AIOSEO podešavanjima vaše stranice ili posta možete da kliknete na karticu Link Assistant da biste videli listu relevantnih predloga za povezivanje (uključujući tekst sidra) koje možete dodati svom sadržaju jednim klikom.

Mnogi blogeri prave grešku praveći jednosmerno interno povezivanje, gde se povezuju na starije postove iz novih članaka. Takođe bi trebalo da se vratite da uređujete starije postove da biste povezali svoje nove članke za maksimalnu korist.

AIOSEO to takođe čini lakim. Pomoćnik za veze će popisati sve stranice vašeg sajta i automatski generisati izveštaj o vezama kojem možete pristupiti klikom na Link Assistant u All in One SEO meniju.

Here you can find linking opportunities for your old content. Again, you can select which linking suggestions you want to apply and add them to your content with the click of a button. No need to edit individual posts manually.

8. Add Images and Videos to Your Blog Posts

Izvor slike: Buffer Blog

Pretraživači često više rangiraju zanimljiv sadržaj u rezultatima pretrage. A slike i video snimci su mnogo zanimljiviji od običnog teksta.

Želite da budete sigurni da vaš blog post sadrži istaknutu sliku i slike između pasusa kako bi vaš sadržaj bio privlačniji i zanimljiviji za čitanje.

Možete pronaći slike bez naknade za korišćenje na, na primer, Canva ili Pekels. Ali budite oprezni da ne koristite slike sa autorskim pravima.

Optimizujte svoje slike i video zapise

SEO SEO je još jedan važan element za označavanje SEO kontrolne liste za vaš blog. Ovo je super lako kada koristite uređivač blokova u VordPress-u u kombinaciji sa AIOSEO.

Počnimo tako što ćemo vam pokazati kako da optimizujete svoje slike za postove na blogu. Ali prvo, ne zaboravite da promenite veličinu slika tako da odgovaraju širini vašeg prostora za objavljivanje i kompresujete ih u svrhu brzine veb lokacije.

Da kompresujete PNG slike, možete koristiti TiniPNG, a za JPG slike možete koristiti Compress JPEG. Verujte nam kada kažemo da će to napraviti ogromnu razliku u tome koliko se brzo vaš blog učitava i da li će korisnici imati strpljenja da čekaju.

Kada otpremite sliku u sadržaj svog bloga, prvi korak je da kliknete na sliku da biste bili sigurni da je označena. Zatim će prikazati plavi okvir oko slike.

Sledeći korak je da dodate svoj alternativni tekst u Podešavanja slike sa desne strane.

Ne zaboravite da proverite da li ste izabrali Blokiraj (za uređivač blokova) u podešavanjima svoje objave. Naći ćete ovo podešavanje u gornjem desnom uglu stranice. Ako je podešeno na Dokument, nećete videti opciju podešavanja slike.

Ne manje važno, video snimci su još zanimljiviji od slika. Možete da konvertujete svoje postove na blogu u video zapise tako što ćete kreirati projekcije slajdova, vlogove ili eksperimentisati sa drugim formatima.

Međutim, nikada ne bi trebalo direktno da otpremate video zapise na svoje postove na blogu. VordPress nije optimizovan za prikazivanje video zapisa i vaša usluga zajedničkog hostinga ne može da ih nosi.

Preporučujemo da svoje video snimke otpremite na IouTube, a zatim ugradite video u svoj post na blogu. Postoje i druge video usluge koje možete da koristite, ali IouTube je 2. najpopularniji pretraživač i druga najveća platforma društvenih medija odmah posle Facebook-a.

Za više detalja, možete pogledati VPBeginner-ov post o tome kako da ugradite video zapise u VordPress.

9. Koristite kategorije i oznake za organizovanje sadržaja

Kategorije i oznake vam pomažu da sortirate svoj sadržaj ne samo za sebe, već i za čitaoce i pretraživače.

Problem je u tome što ih mnogi korisnici Vordpresa često na kraju koriste pogrešno. Ako o svom sajtu razmišljate kao o knjizi, onda bi kategorije bile sadržaj, a oznake će biti indeksni deo knjige.

Kategorije se koriste za podelu vašeg sadržaja na glavne teme o kojima se raspravlja na vašem blogu. Oznake su, s druge strane, teme o kojima se raspravlja u pojedinačnom blog postu.

Da biste saznali više, pogledajte VPBeginner-ov vodič o korišćenju kategorija i oznaka za maksimalnu SEO korist.

 

10. Napišite najbolji deo sadržaja na temu

Obavezno napišite najbolji deo sadržaja na tu temu. Pretraživači vole članke koji detaljno pokrivaju neku temu.

Takođe želite da posetioci odaberu vaš blog post i povežu se na njega kao izvor visokog kvaliteta. Povratne veze su odlične za povećanje rangiranja u pretraživačima. I pokazuju Guglu da vaš blog objavljuje dobar sadržaj koji drugi korisnici preporučuju.

U stvari, Google nagrađuje sajtove visokokvalitetnim sadržajem i pružiće vam veću izloženost.

Dakle, ne samo da odličan sadržaj čini bolji blog post, već i poboljšava rangiranje vašeg sajta. Zbog toga smo vam takođe rekli da prikupite srodne ključne reči kao deo vašeg koraka planiranja sadržaja.

Ove povezane ključne reči daju vam predstavu o različitim varijacijama korisničkih pretraga u vezi sa tom određenom temom. Pokrivajući te ključne reči u svom članku, možete učiniti svoj sadržaj sveobuhvatnijim, informativnijim i korisnijim.

Saveti o tome kako da napišete najbolji sadržaj na temu

Kreirajte originalni sadržaj, a ne samo kopirajte sadržaj drugih ljudi

 • Napišite jake naslove koji izazivaju specifične emocionalne reakcije
 • Učinite svoj sadržaj delotvornim i dajte posetiocima osećaj kako da primene informacije
 • Dajte odgovore na pitanja
 • Pišite zanimljiv sadržaj i učinite da čitaoci žele da razmisle o vašem sadržaju
 • Uključite video zapise i slike da biste bolje ilustrovali svoju poentu i poboljšali opšte korisničko iskustvo
 • Budite tačni kada navodite svoje izvore i ne zaboravite da postavite odgovarajuće autorstvo za objavu – dajte priznanje tamo gde je zasluga dužna!
 • Optimizujte svoju veb lokaciju za brzinu i uverite se da ne izgubite posetioce pre nego što su pogledali vaš sadržaj

 

11. Ohrabrite deljenje na društvenim mrežama

Sadržaj koji se više deli na društvenim medijima rangiran je više u pretraživačima. Više ljudi će posetiti vašu veb lokaciju kada vide nešto zanimljivo što ste podelili na društvenim mrežama.

Takođe povećava verovatnoću da će korisnici društvenih medija povezati sa vašim sadržajem sa svog sajta ili društvenih medija, što povećava vaše rangiranje na Google-u.

Da biste podstakli deljenje na društvenim mrežama, možete:

Uključite ikone društvenih medija na svoj blog – ovo je lak način za čitaoce da podele vaš sadržaj sa nekoliko jednostavnih klikova.
Podstaknite korisnike da tvituju vezu – sa AIOSEO-om, možete da dodate Tvitter kartice koje će učiniti da se vaši tvitovi istaknu na Tvitteru i dobiju više klikova i deljenja.
Koristite dodatak za hvatanje potencijalnih klijenata – odlična opcija je da koristite VordPress dodatak za hvatanje potencijalnih klijenata kao što je OptinMonster da biste kreirali iskačuće kampanje koje privlače pažnju koje podstiču korisnike da dele vaš sadržaj. Možete ga koristiti i za povećanje liste e-pošte.
Na kraju, hajde da pogledamo važnost optimizacije vaših starijih postova na blogu.

12. Optimizujte svoje starije postove na blogu

Mnogi blogeri imaju tendenciju da zaborave post na blogu nakon što ga objave. U stvari, daleko ste od toga da ste završili sa optimizacijom posta na blogu za SEO kada bude objavljen.

Evo nekoliko stvari koje treba da uradite nakon objavljivanja posta na blogu:

 • Pregledajte svoje starije postove na blogu – vratite se i pregledajte svoje starije postove na blogu. Da li ste napisali najbolji deo sadržaja koji ste mogli na tu temu? Uvek možete poboljšati svoje pisanje i dodati više vizuelnog sadržaja.
 • Dodajte još internih veza – nakon što objavite post, možete se vratiti na relevantne stare članke i dodati vezu na svoj novi post na blogu. Ovo daje prednost vašim novim člancima, a istovremeno omogućava korisnicima da ih lakše otkriju.
 • Pratite rangiranje u pretrazi – nakon što ste optimizovali objavu za SEO, morate da pratite rangiranje na pretraživačima. Ovo da biste znali šta da poboljšate. Za više detalja, pogledajte VPBeginner-ov vodič o tome kako da pratite rangiranje u pretraživanju za svoje postove na blogu.
 • Ažurirajte statistiku i izvore: Ne zaboravite da proverite da li su statistika i izvori koje ste koristili i na koje ste povezani još uvek relevantni. Prođite kroz sve njih i ažurirajte sve koji su zastareli ili zamenite neispravne veze.

 

Iz tog razloga, preporučujemo da redovno optimizujete svoje stare postove kako biste mogli da nastavite da poboljšavate svoje rangiranje.

Rangirajte svoj sadržaj pomoću ove kontrolne liste za SEO objavu na blogu

Da rezimiramo ovu kompletnu kontrolnu listu za SEO postove na blogu, želimo da podelimo naše poslednje misli i podsetimo vas na nekoliko stvari.

Pre svega, ne zaboravite da pregledate svoj blog post. Na kraju krajeva, to je najbolji način da budete sigurni da ga vidite na isti način na koji ga svi drugi vide kada je uživo. Ovo vam takođe pomaže da prepoznate sve greške koje niste videli sa zadnje strane.

Kao drugo, zapitajte se: da li sam učinio sve što je u mojoj moći da svom blog postu dam pažnju koju zaslužuje?

Nadamo se da vam je ova kontrolna lista pomogla da optimizujete svoje postove na blogu za SEO kao profesionalac. Ako pratite ove SEO prakse, poboljšaćete svoje rangiranje i privući više saobraćaja na svoju veb lokaciju za tren oka.

A ako želite da saznate više o SEO-u, posetite naš ultimativni VordPress SEO vodič. Možda biste želeli da pogledate i naš vodič o tome kako da uradite analizu SEO konkurenata kako biste mogli da saznate gde se nalazite u odnosu na druge blogere i da vidite koje ključne reči koriste.

 

Please wait...
Podeli: